Blog

Jul15

Ντεμπούτο από το θεατρικό εργαστήρι Άστρους στις 17 & 18 ΙουλίουΤην πρώτη του γνωριμία με το κοινό της περιοχής μας θα πραγματοποιήσει στις 17 και 18 Ιουλίου το Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους με την παράσταση «Το Κορίτσι και το Δαχτυλίδι» σε σύνθεση κειμένου και σκηνοθεσία του Κώστα Ν. Φαρμασώνη.
Η παράσταση θα δοθεί στην κλιματιζόμενη αίθουσα του Ιδρύματος Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη, το οποίο φιλοξένησε το Θεατρικό Εργαστήρι καθ` όλο το έτος 2014-15.

Το κείμενο της παράστασης αποτελούν σκηνές από το ελληνικό και το ξένο θέατρο ενορχηστρωμένες από το σκηνοθέτη σ` ένα ενιαίο κείμενο με αρχή, μέση και τέλος, με τη μορφή ενός περιπετειώδους αισθηματικού και χιουμοριστικού ταξιδιού μέσα απ` τις «Χώρες των ανθρώπων». Ο πρωταγωνιστής , εκτελώντας έναν όρκο που έδωσε στην αγαπημένη του, διαβαίνει μέσα από χώρες, άλλοτε φιλικές κι άλλοτε εχθρικές, άλλοτε κωμικές κι άλλοτε τραγελαφικά εφιαλτικές, που θέλουν να τον εγκλωβίσουν ή να τον εξαπατήσουν, χώρες που δίνουν στο ταξίδι του το χαρακτήρα μιας πνευματικής Οδύσσειας…

Με αφορμή το ταξίδι, θίγονται με σατιρική διάθεση αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης αλλά και των κοινωνικών και πολιτικών συστημάτων.

Την παράσταση υπηρετούν με ενθουσιασμό 27 σπουδαστές του Εργαστηρίου, διαφόρων ηλικιών και ετερόκλητων επαγγελμάτων, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεβαίνουν για πρώτη φορά στη σκηνή.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ

Σύνθεση κειμένου- Σκηνοθεσία: Κώστας Ν. Φαρμασώνης
Κοστούμια- Σκηνικά αντικείμενα- Αφίσα: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου
Κιθάρα, Εκτάρα, Tραγούδι: Ελεάνα Κρεμύδα
Κρουστά: Τάσος Κρεμύδας
Ακκορντεόν: Τάσος Κωνσταντούρος
Φωτογραφίες: Φώτης Δαλιάνης


Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Μαρία Τετώρου, Τασία Θεοδοσοπούλου, Γιωργία Αλουπογιάννη-Φούφα, Λένα Σιμωνετάτου- Χρυσογένη, Δημήτρης Κουτρουμπής, Ραφαηλία Γύφτου, Χριστίνα Τσιούλου, Χρύσα Λυκούρεση, Βασίλης Χαρμπαλής,ΓιάννηςΚούρος, Ελένη Μπουτσικάκη-Τσαγγούρη, Μοίρα Μπούζιου, Γιώργος Παπούλιας, Σταυρούλα Περεντέ, Έφη Μίγγα, Γιάννης Γιοβάς, Τάσος Κρεμύδας,Τάσος Κωνσταντούρος, Μαρία Κρεμμύδα- Σκαρμούτσου, Ελεάνα Κρεμύδα , Διονυσία Κρεμύδα, Ανθούλα Πουλημένου, Μαρία Μπουτσικάκη, Αγγελική Φούφα

Χρόνος και τόπος παράστασης:

Παρασκευή, 17 Ιουλίου, ώρα 9.15 μ.μ.

Σάββατο, 18 Ιουλίου, ώρα 9.15 μ.μ.
Ίδρυμα «Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη», Άστρος
Συνδιοργανωτής: Πολιτιστική Αργολική Πρόταση

Η παράσταση επιχορηγείται από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας
 

Jun28

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο δήμο Βόρειας ΚυνουρίαςΤο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Βόρειας Κυνουρίας έχει ως εξής:
3/7  Εκδήλωση με Ιρλανδούς και ντόπιους μουσικούς και χορευτές, σε συνεργασία με τον ΘΥΡΕΑΤΗ, στο Θέατρο του Παρ. Άστρους.

11/7  Εκδήλωση του Αρκαδικού Ωδείου

17-18/7  Θεατρικό Εργαστήρι Άστρους, Ίδρυμα Ζαφείρη

25/7  Η Νάντια Καραγιάννη στο Αρκαδικό Χωριό, με τα έσοδα από την εκδήλωση να προορίζονται για την αγορά μηχανήματος για το Κ.Υ. Άστρους.

26/7  Συναυλία Κότσιρα / Μαχαιρίτσα, γήπεδο Αχιλλέα

30/7  Γιορτή της Ελιάς στα Κούτρουφα

1/8  Γιορτή του Ψαρά στο Παρ. Άστρος

4/8  Συναυλία στην παραλία Αγίου Ανδρέα Γιάννης Κούτρας και Απόστολος Ρίζος

8/8  Συναυλία Πακωνσταντίνου/ Θηβαίου, γήπεδο Αχιλλέα

13/8  Μύρωνα Στρατής / Ησαΐας Ματιάμπα σχολείο Παρ. Άστρους

16/8  Άννα – Μαρίθα Μπιλίδα, Ξηροπήγαδο

26/8  Μαριώ, Άγιος Παντελεήμονας – Καστρί

27,28,29/8  Εκδηλώσεις στο Κάστρο του Παρ. Άστρους και συναυλία την τελευταία ημέρα στο Θέατρο Παρ. Άστρους

30/8  Συναυλία Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Άστρος.


Οι ώρες και πιθανόν αλλαγές θα ανακοινωθούν σύντομα.